Tíz megyében zivatarokra, északkeleten felhőszakadásra is figyelmeztetnek

2022. augusztus. 09 12:04

A hétfőihez képest már kevesebb helyen alakulnak ki záporok, zivatarok, de a középső és keleti megyékben helyenként még megdörrenhet az ég.

Kedden napközben a keleti határ környékén, valamint a középső országrészben néhány zivatar előfordulhat. Az egyes gócokat intenzív csapadék (akár 10-20 milliméter, az északkeleti határ közelében akár 30 milliméternél is több hullhat), kisebb méretű jég és szélerősödés (esetleg egy-egy viharos lökés) kísérheti. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a zivatarok veszélyes kísérőjelenségei miatt Fejér, Tolna, Baranya, Pest, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád-Csanád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Békés megyére kedden. Felhőszakadásra Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében figyelmeztetnek kedden. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Szerdán az alkalmazott kritériumokat elérő veszélyes időjárási esemény nem valószínű.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Egy gyenge hidegfront érkezik, mely jelentősebb változást nem hoz. De a frontérzékenyek idegrendszere jelezheti a légtömeg cserét. Görcshajlam növekedés, fejfájás, vérnyomás emelkedés és aluszékonyság előfordulhat.
A légnyomás emelkedik.