Több megyében zivatarok kialakulására figyelmeztetnek

2019. május. 30 11:28

A hazánk közelében örvénylő ciklon továbbra is kedvező feltételeket biztosít záporok, zivatarok kialakulásához. Csütörtökön és pénteken is figyelmeztetés érvényes.

Csütörtökön és pénteken is kialakulhatnak helyenként zivatarok. Megjelenésükre a késő délelőtti óráktól egészen estig számítani kell. A villámtevékenység mellett, viharos (60-75 km/óra) szél és kisebb méretű jég kísérheti átvonulásukat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki csütörtökre vonatkozóan a zivatarok kialakulása miatt Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Bács-Kiskun és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Pénteken még nagyobb területen alakulhatnak ki zivatarok, emiatt már kilenc megyében érvényes figyelmeztetés. Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Bács-Kiskun, Pest, Tolna, Baranya és Somogy megyékben elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Kettősfronthatás

Továbbra is változékonyan alakul hazánk időjárása. Az ország keleti felében hullámzik egy frontálzóna. Figyelmetlenség, reakció idő növekedés jelentkezhet, amitől több baleset lehet az utakon. Az ízületi panaszok felerősödnek. Érdemes reggel átmozgatni a fájó végtagokat.
Migrénes fejfájás is előfordulhat. Többfelé megélénkül a szél, ami csökkenti a hőérzetet.

A légnyomás emelkedik.