Többfelé már másodfokú riasztás van érvényben

2019. március. 07 13:35

Hat nyugati, északnyugati megyében van érvényben első-, illetve másodfokú riasztás, figyelmeztetés a viharos erősségű széllökések miatt a csütörtöki napra vonatkozóan.

Csütörtök estig a Dunántúl északi kétharmadában viharos (60-80 km/óra), a Dunántúl északnyugati területein néhol 90 km/óra feletti széllökés előfordulhat délnyugati irányból.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú riasztást adott ki a viharos erősségű széllökések miatt a csütörtöki napra vonatkozóan Győr-Moson-Sopron megye Csornai, Győri, Kapuvári, Pannonhalmi, Soproni és Téti járásaira, Vas megye Kőszegi, Sárvári, Szombathelyi és Vasvári járásaira, valamint Veszprém megye Pápai járására.

Elsőfokú riasztás érvényes Fejér megye Bicskei, Dunaújvárosi, Enyingi, Gárdonyi, Martonvásári, Móri, Sárbogárdi és Székesfehérvári járásaiban, Győr-Moson-Sopron megye Mosonmagyaróvári járásában, Komárom-Esztergom megye Esztergomi, Kisbéri, Komáromi, Oroszlányi, Tatai és Tatabányai járásaiban, Vas megye Celldömölki, Körmendi és Szentgotthárdi járásaiban, Veszprém megye Ajkai, Balatonalmádi, Balatonfüredi, Devecseri, Sümegi, Tapolcai, Várpalotai, Veszprémi és Zirci járásaiban, valamint Zala megye Keszthelyi, Lenti, Letenyei, Nagykanizsai, Zalaegerszegi és Zalaszentgróti járásaiban.

Az OMSZ másodfokú figyelmeztetést adott ki a viharos erősségű széllökések miatt a csütörtöki napra vonatkozóan Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém megyékre, valamint elsőfokú figyelmeztetés érvényes Komárom-Esztergom, Fejér és Zala megyékben.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Péntek napközben délen, délkeleten esetleg egy-egy helyen kialakulhat villámtevékenyég.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.