További esőzésre, zivatarokra, viharos szélre figyelmeztetnek

2017. szeptember. 17 10:59

Az átvonuló mediterrán ciklon már éjszaka is nagy esőzéseket okozott, de még nincs vége, további viharokra figyelmeztetnek.

Ma délutánig több hullámban várható nyugat, délnyugat felől csapadéktömbök érkezése. A Dunántúlon és a középső országrész egyes megyéiben területi átlagban általában 20 mm feletti csapadék is hullhat.

Az ország keleti, délkeleti részein pedig zivatarok kialakulására figyelmeztetnek, amelyek között főleg délkeleten akár heves zivatar is lehet. A zivatarokat 80-90 km/h-ás széllökés, felhőszakadás és jégeső is kísérheti.

Estétől már csökken a csapadékhajlam, a csapadék egyre inkább északkelet felé helyeződik át, majd késő este ott is megszűnik.

A ciklon hidegfontjának érkezésével a délutáni óráktól a Tiszántúlon nagy területen viharossá (60-90 km/h) fokozódhat a nyugatira, északnyugatira forduló szél.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.