Túl vagyunk a nehezén, ennél már csak jobb idő lesz

2017. május. 26 5:00

Sok napsütésben lesz részünk a nap hátralévő részében, de estefelé már elkel egy pulóver, ha szabadtéri programot tervezünk.

Több órás napsütésre számíthatunk, időnként megnövekvő gomolyfelhőkkel, elsősorban keleten fordulhat elő futó zápor, de a nap nagy részét a keleti tájakon is a napsütés fogja jellemezni. Ismét nagy területen megerősödik az északi, északnyugati szél, a Mátra árnyékoló hatása miatt csupán Heves megyében számíthatunk mérsékelt légmozgásra. Kissé erősödik a nappali felmelegedés a hét közepén tapasztalt mélyponthoz képest, a csúcshőmérséklet 20 és 24 fok között valószínű.

szombat

Sok napsütésre számíthatunk, csak kevés gomolyfelhő képződik. Néhol zápor kialakulhat. Az északi, északkeleti szél a középső országrész kivételével megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között valószínű.

 

vasárnap

Derült, napos, száraz idő várható. Az északkeleti, keleti szél napközben megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 26 fok között valószínű.

 

hétfő

Túlnyomóan derült, napos időre számíthatunk, csak kevés gomolyfelhő lesz az égen. Csapadék nem várható. A déli, délnyugati szél megélénkül, a Kisalföldön meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között valószínű.

 

kedd

Kevés lesz a felhő, sok napsütésre számíthatunk, csapadék nem valószínű. A déli szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű.

 

szerda

Észak felől egy gyenge hidegfront súrolja hazánkat, ezért a többórás napsütés mellett időnként erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, néhol zápor, zivatar előfordulhat. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

Címkék:, ,
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Napközben érkezik egy hidegfront. Ennek hatására növekszik a görcshajlam. Álmosság, reakcióidő növekedés előfordulhat.
A légnyomás csökken.