Túl vagyunk az ősz leghidegebb reggelén

2018. november. 29 11:01

Az ilyenkor szokásosnál 6-8 fokkal hidegebb légtömeg foglalja el a Kárpát-medencét. A derült időnek köszönhetően komoly fagyok alakultak ki csütörtök reggelre.

Az ország nagy részén -5 fok alá csökkent a hőmérséklet az éjszakai órákban, ennél enyhébb idő csak az Alföld felhősebb délkeleti tájain, illetve a Balaton medencéjében volt. A leghidegebbet a Nógrád megyei Zabaron mérték az Országos Meteorológiai Szolgálat hálózatában. A derült ég és a néhány centis hóréteg -12 fokos hőmérsékletet eredményezett a hajnali órákban.

kép forrása: met.hu

A következő napokban még továbbra is számíthatunk komolyabb fagyokra hazánkban, majd vasárnaptól lényegesen enyhülnek az éjszakák.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.