Újabb felhőszakadásokra figyelmeztetnek a Dunántúlon

2018. május. 11 11:13

Péntek és szombat délután a magas nedvességtartalom és az erős napsugárzás hatására aktivizálódik a légkör. Újabb zivatarok kialakulására kell számítanunk.

Péntek délutántól a záporok mellett elsősorban az Északi-középhegység térségében és az Észak-Alföldön, valamint a Dunántúl északi, északnyugati részein valószínű zivatarok kipattanása. Péntekre az OMSZ hét dunántúli megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a várhatóan kialakuló felhőszakadások miatt.

Szombaton zivatarok, felhőszakadás kialakulására leginkább a Dunántúlon, valamint a Duna-Tisza közén számíthatunk. Kevésbé lesz érintett a tiszántúli régió. A legjellemzőbb kísérőjelenség pénteken és szombaton továbbra is a felhőszakadás (rövid idő alatt kis területen 25-30 mm körüli csapadék) lesz, de kisebb eséllyel kis méretű jég és viharos (60-70 km/óra) szél is előfordulhat a zivatarok környezetében. Szombatra az OMSZ az egész Dunántúlra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a várhatóan kialakuló felhőszakadások miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.