Újabb fővárosi szélrekord született pénteken

2022. február. 19 21:12

Egymás után két napon is megdőlt a fővárosi napi szélrekord, mindkét alkalommal Budapest János-hegyen jegyezték az új csúcstartót.

A szél a hidegfront nyomában február 18-án, péntek hajnalban is viharos erővel tombolt, mely újabb napi fővárosi szélrekordot eredményezett – adta hírül az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az 1962-ben jegyzett 92,9 km/órás, korábbi rekord helyett avattunk új értéket tegnap: Budapest János-hegy állomáson 100,4 km/órás széllökést regisztráltak.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

A szombati front hoz vasárnapra pár fokos lehűlést. Nagy lesz a hőség a hét végéig. A megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása nagyon fontos ebben a melegben. Ebben az átmeneti időszakban a pázsitfűfélék virágpora jelenti a legnagyobb terhelést – koncentrációjuk jellemzően a közepes tartományban alakulhat. A csalánfélék pollenkoncentrációja országosan magas, a hársé és a kevésbé jelentős allergének közé tartozó szelídgesztenyéé országosan közepes. Érdemes naptejet használni, mert könnyen le lehet égni az erős UV sugárzás miatt.

A légnyomás csökken.