Újszülött medvebocsokat mentettek a tavaszi hóolvadás után

2019. március. 28 13:05

Két újszülött medvebocsot mentettek egy vízzel teli csatornából a rendőrök pénteken, Észak-Wisconsinban, Ashland város mellett.

A csatorna a medvék téli odújaként szolgált. Itt aludtak téli álmot. Azonban Észak-Wisconsinban a tél folyamán sok hó esett és a múlt heti melegedés gyors hóolvadást okozott, emiatt a csatorna megtelt vízzel.

Az Ashland Daily Press arról számolt be, hogy az Ashland megyei rendőrök, Zach Pierce és Dylan Wegner felfedeztek pénteken két medve bébit az északi wisconsini Bad River Indián Rezervátum közelében. Pierce azt mondta, hogy a kölykök eláztak és kihűltek, így a gépkocsijukba vitték őket, hogy felmelegedjenek.

Rájöttek, hogy ezzel felhergelik a közelben lévő kölykök anyját. Azt mondta, lassú volt és mérges, amiért felébresztették. A kis kölykök sikoltoztak és hangosan sírtak, mint az őrültek.”

Ekkor megérkezett egy parkőr, és a kölyköket egy nyitott területen helyezték el, hogy anyjuk össze tudja gyűjteni őket. Az anya azonban nem tért vissza bocsaihoz. Ez sokszor előfordul első szülő anyáknál a természetben. Vészhelyzetben a saját életüket mentik. Ez a természet rendje.

A bocsok így egy professzionális vadállat rehabilitációs központba kerültek Rhinelanderben, ami két óra utazásra van a helyszíntől, ahol megtalálták őket. A bocsokat most cumisüvegből táplálják, majd később szilárd táplálékot is kapnak. Igyekeznek nem kézhez szoktatni a bocsokat. Nem babusgatják és kényeztetik őket, nem beszélnek hozzájuk, hogy később szabad engedhessék a természetbe őket. Jövő ősszel engedik szabadon őket, erős, egészséges medveként.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.