Tombolt a vihar Pest vármegyében szerdán

2023. augusztus. 17 7:46

Az erős szél és a felhőszakadás fákat döntött ki, ágakat szakított közutakra, kerítésekre és vezetékekre Pest vármegyében, több mint ötven bejelentés érkezett viharkárokról. Nagykőrösön villámárvíz alakult ki, Budapesten is sok riasztást kaptak a tűzoltók.

A katasztrófavédelem szerda este arról számolt be, hogy útra dőlt fák, letört ágak eltávolításához kértek segítséget a tűzoltóktól – írja az MTI.

Dunakeszin, a Verseny utcában, az Aranykárász utcában és a Ponty utcában is a kidőlt fák miatt kellett beavatkozniuk. Villám csapott egy nyolc méter magas fába Pécelen, a Pesti úton. Sződligeten, a 2-es főútra dőlt egy nagy fa, amelyet a tűzoltók távolítottak el – közölte a katasztrófavédelem.

Arról is beszámoltak, hogy Budapesten is sok riasztást kaptak a tűzoltók a hirtelen lezúdult, nagy mennyiségű eső miatt.

Több helyen kidőlt fákat távolítottak el, de pincékbe, garázsokba, aluljárókba befolyt víz kiszivattyúzásához is kértek segítséget az egységektől. A IX. kerületben, a Könyves Kálmán körúton kidőlt egy fa és leszakította a villamosvezetéket. Az XII. kerületben, a Győri úton két autót, a XIII. kerületben, a Szabolcs utcában egy közvilágítási oszlopot rongált meg egy nagy fa. A XI. kerületi Pajkos utcában mélygarázsba, a Zsurló utcában pedig pincébe befolyt víz miatt kérték a tűzoltók segítségét. A XI. kerületben, az Egér útra is riasztották a tűzoltókat, ahol a nagy mennyiségű esővíz akadályozta a forgalmat.

A Telex a Népligetnél leszakadó esőről készített videót:

Nagykőrösön villámárvíz alakult ki, a településen rövid idő alatt 43 milliméter eső hullott. Az Időkép egy felvételt is közzé tett arról, ahogy a légzuhatag lecsap a városra szerdán este:

A nagykőrősi önkormányzat közösségi oldalára is felkerült egy videó a tegnapi viharról:
Címlapkép: Illusztráciió (Getty Images)
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Egy gyenge hidegfront érkezik, ami a térségünkben fel is oszlik. Jelentősebb lehűlést a front nem hoz, de változékonyabbra fordul az időjárás. Ez megviseli a frontérzékenyek szervezetét.

A légnyomás csökken.