Viharos erejű széllökésekre és zivatar kialakulására figyelmeztetnek

2022. február. 06 11:05

Hétfőre virradó éjszaka markáns hidegfront éri el hazánkat, amely viharos szél és zivatarok kíséretében vonul át az országon.

Vasárnap veszélyes időjárási jelenség nem várható. Hétfő hajnaltól az északnyugatira forduló szelet a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén többfelé kísérhetik viharos (általában 60-80 km/óra, a magasabban fekvő tájakon akár 90 km/órát meghaladó) széllökések.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki viharos erejű széllökések miatt hétfőre vonatkozóan Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Somogy, Veszprém, Komárom-Esztergom, Fejér, Tolna, Baranya, Pest, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves, Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyére vonatkozóan.

Hétfőn napközben az északkeleti megyékben zivatar kialakulására is van esély, emiatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sok lesz a felhő a Kárpát-medence felett, ezért a hőség sem lesz annyira tikkasztó és az UV sugárzást is mérsékli a borult idő. A nap második felében fülledtté válik az idő, mert nedvesebb légtömeg érkezik.

A légnyomás csökken.