Viharos erejű szélre figyelmeztetnek északon

2023. február. 17 10:32

Szombaton hazánk felett hidegfront vonul át. Hatására többfelé megerősödik, az északi megyékben viharossá fokozódik a szél. A legerősebb széllökések a 70 km/órát is elérhetik.

A nyugatias szelet szombaton főként az északi vidékeken viharos lökések is kísérhetik. A hegyekben, majd az este érkező hidegfront mentén elsősorban az Északi-középhegység környezetében átmeneti jelleggel síkvidéken is előfordulhatnak 70 km/órát elérő, meghaladó széllökések.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki viharos erősségű széllökések miatt Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyére, a szombati napra vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Pénteken délelőtt mindenütt javulnak a látási viszonyok. Éjszaka a szélvédett nyugati, délnyugati tájakon képződhet foltokban átmeneti köd.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.