Viharos erejű szélre figyelmeztetnek három megyében

2020. február. 02 8:27

Az enyhe levegő erős nyugati áramlással érkezik hazánk térségébe. Kezdetben északkeleten, majd a középső megyékben viharos széllökések is előfordulhatnak.

Vasárnap reggel, kora délelőtt északon, északkeleten síkvidéken egy-egy 65-70 km/óra körüli, magasabban fekvő részeken efeletti széllökés kialakulhat.

A déli órákban a középső országrészben (annak is inkább az északi részein) a nyugati szelet átmenetileg egy-egy 65-70 km/óra körüli, vagy afeletti széllökés kísérheti síkvidéken, a kissé magasabban fekvő részeken egy-egy 70-75 km/óra feletti széllökés előfordulhat.

A viharos erejű széllökések miatt Fejér, Pest és Nógrád megyében érvényes elsőfokú figyelmeztetés. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.