Viharos erejű szélre, majd zivatarok kialakulására figyelmeztetnek

2020. június. 23 11:03

A Fekete-tenger térségében örvénylő ciklon a keddi nap folyamán még több helyen erős, illetve viharos széllökéseket okoz az országban.

Kedd kora estig az északnyugati, északi szél a Dunántúlon (főként a Bakonyban és a Balatonnál), a Zempléni-hegységben és az Alföld északkeleti részén időnként viharossá fokozódik (60-75 km/óra). Este fokozatosan mérséklődik a szél. Veszprém, Somogy, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében a viharos erejű széllökések miatt érvényes elsőfokú figyelmeztetés. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Szerdán délután, este északnyugaton esetleg kialakulhat zivatar. Szerdán a zivatarok veszélye miatt Győr-Moson-Sopron és Vas megyében érvényes elsőfokú figyelmeztetés.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Kettősfronthatás

Nyugat felől egy gyenge front érkezik, nyomában melegebb levegővel. Pár fokos melegedésre lehet számítani. Görcsös migrénes fejfájás kialakulhat. Ingerlékenység, alvászavar és emésztési panaszok is előfordulhatnak. Növekszik a reakció idő.

A légnyomás ingadozik.