Viharos szél és jégeső kísérheti a zivatarokat

2020. május. 25 10:34

A Fekete-tenger partjainál található hideg légörvény többfelé kedvező feltételeket biztosít hazánkban záporok, zivatar kialakulásához.

Hétfőn gyakorlatilag bárhol kialakulhatnak zivatarok, amelyekhez kísérőjelenségként viharos szél (60-70 km/óra) és apró szemű jég társulhat. A Dunántúl nyugati felén intenzívebb zivatarok is kialakulhatnak, amelyekben akár 2 centiméter körüli jég és 80 km/óra körüli szélroham is előfordulhat. Az éjszaka első felében már legfeljebb a Dunától keletre alakulhatnak ki egyre csökkenő számban zivatarok.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatarok kialakulásának veszélye miatt hétfőre vonatkozóan az egész országra. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Kedden napközben ismét bárhol előfordulhatnak zivatarok, amelyekhez viharos szél (60-80 km/óra) és apró szemű jég társulhat. Kedden is az egész országban figyelmeztetés érvényes.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.