Viharos szél kíséri az enyhülést, figyelmeztetés érvényes

2022. január. 03 11:00

A hét elején viharos erejű légmozgás kíséretében érkezik az enyhe levegő térségünkbe. Több megyében elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Hétfőn napközben az északi megyékben helyenként viharossá fokozódhat (60-70 km/óra) a nyugati, északnyugati szél, a hegyekben 80 km/órát meghaladó széllökések is előfordulhatnak. Délutántól fokozatosan mérséklődik a légmozgás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a viharos erejű széllökések miatt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Pest, Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyére, hétfőre vonatkozóan.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

 

Kedd napközben a délnyugati megyékben és a Dunántúl középső területein erősödhet meg a délnyugati szél. A legerősebb széllökések néhol elérhetik akár a 70 km/órát is. Kedden Somogy, Zala és Veszprém megyében elsőfokú figyelmeztetés érvényes a viharos erejű szél miatt.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.