Viharos szél veszélyére figyelmeztetnek

2018. július. 17 12:17

Az északkelet felől érkező ciklon hatására még változékonyabbra, szelesebbre fordul időjárásunk. Hét megyében figyelmeztetés érvényes.

Kedden szórványosan valószínű zivatarok kialakulása (ritkábban a nyugati országrészben), amelyek környezetében szélerősödés (50-75 km/óra) előfordulhat.

Szerdán az érkező ciklon hatására nagy területen viharossá fokozódik az északnyugati szél. A legerősebb széllökések a Dunántúlon és a Duna-Tisza-közének a déli részén várhatók, amelyek elérhetik a 70 km/órás sebességet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára 7 megyére adott ki figyelmeztetést a nagy erejű széllökések miatt.  Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.