Viharos széllel érkezik az enyhülés, figyelmeztetés érvényes

2020. december. 05 14:26

Az Olaszország felett kialakuló mediterrán ciklon előtt egyre intenzívebb légmozgás kíséretében érkeznek az enyhe léghullámok a Kárpát-medence térségébe.

Szombaton veszélyes időjárási jelenség még nem valószínű. Szombat estétől ismét helyenként foltokban köd képződhet, főként az Északi-középhegység szélvédettebb helyein. Vasárnap reggeltől a délkeleti szelet a Győr-Szeged vonal szélesebb sávjában egyre erősebb lökések kísérik, főként az Észak-Dunántúlon, és az Alföld déli részén viharos lökések (60-75 km/óra) is várhatók. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki vasárnapra a viharos erejű széllökések miatt Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Komárom-Esztergom és Bács-Kiskun megyére. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sok lesz a felhő a Kárpát-medence felett, ezért a hőség sem lesz annyira tikkasztó és az UV sugárzást is mérsékli a borult idő. A nap második felében fülledtté válik az idő, mert nedvesebb légtömeg érkezik.

A légnyomás csökken.