Viharos szélre figyelmeztetnek északnyugaton

2024. március. 12 9:59

Kedden a Dúnántúlon még borús, esős időre kell számítani, mellette pedig az északi, északnyugati szél is megélénkül, amely viharossá is fokozódik.

Kedden az északi, északnyugati irányú szél északnyugaton egyre nagyobb területen megerősödik és előreláthatólag a kedd esti órákig helyenként viharos (60-75 km/h) lökések is kísérhetik. Kedd este némileg veszít erejéből a légmozgás, de különösen a Dunántúl magasabban fekvő helyein éjszaka is lehetnek majd erős, viharos lökések.

Szerda hajnalban a Duna vonalától keletre foltokban, a délkeleti országrészben akár nagyobb területen is kialakulhat köd. Napközben a legerősebb széllökések a Bakonyban elérhetik 60-65 km/h-t.

A HungaroMet Nonprofit Zrt. elsőfokú figyelmeztetést adott ki keddre Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém vármegyére, ahol a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás csökken.