Viharos szélre, nagy esőre figyelmeztetnek

2017. december. 27 13:00

Az érkező hidegfront előtt egyre erősödő déli áramlással érkezik hozzánk az enyhe levegő. Két észak-dunántúli megyére figyelmeztetést adott ki az OMSZ.

Egyre többfelé megerősödik a déli szél, amelyhez szerdán késő délutántól a Kisalföldön (és a dunántúli hegyekben) viharos – 70 km/órát meghaladó –  széllökések társulhatnak. Csütörtökön napközben a Dél-Alföldön lehetnek viharos, déli irányú lökések. Az északnyugatira forduló szelet csütörtök délutántól, estétől a Dunántúlon kísérhetik viharos széllökések. Csütörtökön sokfelé várható 10-15 mm csapadék, a Nyugat-Dunántúlon 20 millimétert meghaladó eső is hullhat. Eleinte csak eső valószínű, majd csütörtök reggeltől nyugat felől halmazállapot-váltás kezdődik: elsősorban a dunántúli és a főváros környéki hegyvidékeken lehet havazásra számítani. A Bakonyban és a Gerecsében akár 5 – 10 centiméter friss hó is hullhat. Holnap helyenként zivatar is lehet a Dunántúlon.

Az időjárási helyzet változásával a figyelmeztetéssel érintett terület is módosulhat. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Az érkező hidegfront előtt még fülledtebbé válik a levegő és eléri a tetőfokát a hőhullám. Erős lesz au UV sugárzás.

A légnyomás nem változik.