Zabarban 1,7 Celsius-fokot mértek hajnalban

2023. október. 05 10:54

A legmelegebbet pedig Budapesten, az állatkerti állomásnál regisztrálták, 11,4 Celsius-fokot.

Az idei ősz eddigi leghidegebb reggele volt a csütörtöki: Zabarban 1,7 Celsius-fokig süllyedt a hőmérséklet – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

Hozzátették: szerdán átvonult az ország felett a hidegfront, ami leginkább csak a felhős égképben és a szeles időben nyilvánult meg. Csapadék csak az északi, északnyugati határvidéken esett, de ott is csak kevés. Sokfelé erős, helyenként viharos széllökések voltak.

Megjegyezték: ahogy lement a nap, gyorsan csökkent a hőmérséklet, ez pedig a mostani szezon eddigi leghidegebb éjszakájához vezetett. 

Döntően 3 és 10 fok közötti értékeket mértünk, de Zabarban 1,7 fokig süllyedt a hőmérő higanyszála – írták.

A bejegyzéshez készített infografika szerint a legmelegebbet csütörtök hajnalban Budapesten, az állatkerti állomásnál regisztrálták, 11,4 Celsius-fokot.

(MTI)

Címkék:, ,
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.