Zivatar kialakulásának veszélyére figyelmeztetnek hét keleti megyében

2021. július. 03 10:12

A Kárpát-medence északkeleti része felett egy hideg légörvény helyezkedik el, amely hazánk keleti megyéiben még kedvező feltételeket biztosít zivatarok kialakulásához.

Szombaton napközben az ország északkeleti harmadán alakulnak ki zivatarok, amelyek várhatóan késő estig fokozatosan megszűnnek. A legintenzívebb gócokhoz elsősorban intenzív csapadékhullás (rövid idő alatt 15-25 milliméter) társulhat, de néhol jégeső (általában 1-2 centiméter) és viharos széllökés (60-70 km/óra) sem kizárt. Vasárnap az északkeleti határ közelében van minimális esély zivatar kialakulására.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt szombatra Nógrád, Heves, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.