Zivatar veszélyére figyelmeztetnek hazánk jelentős részén

2024. április. 20 11:49

Szombaton és vasárnap hazánk jelentős részén kedvező feltételek lesznek záporok, zivatarok kialakulásához.

Szombaton késő délutánig az ország északnyugati kétharmadában néhol az ég is megdörrenhet. Zivatar környezetében átmeneti viharos 55-60 km/órás széllökésre is van esély.  A HungaroMet Zrt. elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt szombatra Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Somogy, Veszprém, Baranya, Komárom-Esztergom, Fejér, Pest, Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyére. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Vasárnap a déli, délutáni órákban elsősorban a Salgótarján-Szeged szélesebb sávjában, illetve a valamivel naposabb keleti részeken van ismét esély néhol villámtevékenységre. Intenzívebb zápor vagy zivatar környezetében szombaton és vasárnap jégdara továbbra is előfordulhat. Vasárnap Pest, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Bács-Kiskun, Békés és Csongrád-Csanád vármegyében érvényes elsőfokú figyelmeztetés a zivatarok veszélyes kísérőjelenégei miatt. 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.