Zivatar veszélyére figyelmeztetnek öt megyében

2021. április. 03 10:24

Szombat délután erős gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, többfelé alakulnak ki záporok, sőt helyenként zivatar is előfordulhat.

Szombat kora estig az északnyugati szelet kísérő legerősebb lökések 60-65, intenzívebb csapadékgócokban 65-70 km/óra körül várhatók. Estétől veszít erejéből a szél. Az Észak-Dunántúlon a záporok mellett egy-egy helyen, majd délután, kora este az Északi-középhegység területén, Alföld középső tájain egy összeáramlási zóna mentén helyenként kialakulhat zivatar. Az intenzívebb gócokban hódara, apró szemű jég is hullhat. Délutántól az Északi-középhegység magasabb részein a záporok mellett hózáporok is előfordulhatnak, illetve esetleg éjszaka, hajnalban az Alföldön is átválthat az eső, zápor havas esőbe. Vasárnap napközben veszélyes időjárási jelenség már nem várható. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Borsod-Abaúj-Zemplén és Győr-Moson-Sopron megyékre, szombatra vonatkozóan. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sok lesz a felhő a Kárpát-medence felett, ezért a hőség sem lesz annyira tikkasztó és az UV sugárzást is mérsékli a borult idő. A nap második felében fülledtté válik az idő, mert nedvesebb légtömeg érkezik.

A légnyomás csökken.