Zivatar veszélyére figyelmeztetnek tizenegy megyében

2022. szeptember. 22 11:15

A Dunától keletre fekvő területeken és a nyugati határszélen még csütörtökön is kedvezők lesznek az időjárási feltételek záporok, zivatarok kialakulásához.

Csütörtökön napközben főként a Dunától keletre alakulhat ki néhány zivatar, a Dunántúlon kisebb ezek kialakulási valószínűsége. Az erősebb cellákat intenzív csapadék (általában 10-20 milliméter), átmeneti szélerősödés és apró szemű jég kísérheti. Estére stabilizálódik a légkör. Pénteken veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

Csütörtökön elsőfokú figyelmeztetés érvényes a zivatarok veszélyes kísérőjelenségei miatt a Dunától keletre fekvő területeken, valamint Vas megyében.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.