Zivatarok érkezésére figyelmeztetnek

2018. április. 09 12:32

A délután második felében nedvesebb levegő áramlik fölénk, főként délnyugaton zivatarok kialakulására kell számítani, figyelmeztetést adott ki az OMSZ.

Ma késő délután délnyugat felől záporok, zivatarok érkeznek az országba, amelyek a Dunántúlon az esti, késő esti órákban észak felé helyeződnek át. A zivatarokhoz intenzív csapadék, viharos (60 km/óra feletti) szél, néhol jégeső társulhat. Elsősorban kora este a Dunántúl déli részén egy-egy heves zivatar is esetleg kialakulhat 80-90 km/óra körüli szélrohammal. Az éjszaka folyamán észak-északkeleten elszórtan zivatarok előfordulhatnak. Kedden főleg északkeleten, az Északi-középhegység területén alakulhatnak ki zivatarok, amelyeket helyenként viharos széllökések kísérhetnek (55-65 km/óra). Az Országos Meteorológiai Szolgálat három délnyugati megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a várható zivatarok miatt.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sok lesz a felhő a Kárpát-medence felett, ezért a hőség sem lesz annyira tikkasztó és az UV sugárzást is mérsékli a borult idő. A nap második felében fülledtté válik az idő, mert nedvesebb légtömeg érkezik.

A légnyomás csökken.