Zivatarok érkeznek, országszerte figyelmeztetés érvényes

2020. október. 05 12:12

Hétfőn napközben délnyugat felől nedvesebb levegő érkezik a Kárpát-medence térségébe, ennek köszönhetően a délutáni, esti órákban záporok, zivatarok kialakulására számíthatunk.

Hétfőn napközben a délnyugatról északkelet felé vonuló gomolyfelhőkből helyenként kialakulhatnak zivatarok. A zivatarokat 70-80 km/órát meghaladó szél, intenzív csapadék és esetleg jégeső kísérheti. Keleten, délkeleten a délutáni órákban újabb hullámban, nagyobb számban képződhetnek zivatarok. Zivatart, valamint intenzív záport is kísérhet átmeneti szélroham, mely akár a 80-90 km/órát is meghaladhatja. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a zivatarok veszélyes kísérőjelenségei miatt hétfőre, az ország egész területére.  Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.