Zivatarok kialakulása várható a déli megyékben

2019. július. 04 10:33

Csütörtök délelőtt a déli megyékben még kedvezőek lesznek a feltételek zivatarok kialakulásához. Hat megyében figyelmeztetés érvényes.

Csütörtök délelőtt a Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön még egy-két helyen előfordulhat zivatar szélerősödés (40-60 km/óra) kíséretében, majd délutántól már veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökre Zala, Somogy, Baranya, Tolna, Bács-Kiskun és Csongrád megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a zivatarok kialakulásának veszélye miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Kellemes, frontmentes, kora őszi időben van részünk. Jelentős változásra egészen hétfőig nem kell számítani. Napközben még meleg idő várható, hajnalban azonban már tapasztalhatjuk, hogy itt az ősz második fele. A hűvös hajnalok miatt öltözködjenek rétegesen. A Kisalföldön megélénkül a szél, ami ott csökkenti a hőérzetet. Az ország más tájain a sok napsütés miatt jobb lesz a komfortérzet. Aki teheti, töltsön sok időt a szabadban. Ilyenkor még feltölthetjük a télre D-vitamin készleteinket.

A légnyomás csökken.