Zivatarok kialakulására figyelmeztetnek a délnyugati területeken

2019. július. 03 10:39

Szerdán a késő esti óráktól hazánk délnyugati tájain kedvezővé válnak a feltételek záporok, zivatarok kialakulásához. Három megyében figyelmeztetés érvényes.

Szerda késő estig veszélyes időjárási jelenség nem várható. A késő esti, éjféli órák környékén a Dunántúl nyugati, délnyugati tájainál zivatar alakulhat ki, amelynek mozgása nyugatról kelet felé irányul. Csütörtök délelőttig nagyjából a Duna-Tisza közéig jut el a csapadék, amelyben egyre inkább a záporok lesznek a jellemzőek egy-egy gyengébb zivatar mellett. A zivatarokat általában szélerősödés (általában 40-60 km/óra, délnyugaton néhol viharos, akár 60 km/órát meghaladó széllökéssel), esetleg aprószemű jég kísérheti. Csütörtök délutántól veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökre Zala, Somogy és Baranya megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a zivatarok kialakulásának veszélye miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás nem változik.