Zivatarok kialakulására figyelmeztetnek a nyugati megyékben

2020. augusztus. 21 10:20

Pénteken még nem kell veszélyes időjárási eseményre számítani, majd szombaton délután egy hidegfront hatására a Dunántúl nyugati részén már zivatarok kialakulása várható.

Szombaton a délutáni órákban egy-egy zivatar már megjelenhet az ország nyugati határainál (Sopron, illetve az Alpokalja térségében). Késő estétől – egy hidegfront érkezésével – a Dunántúl nyugati felében már elszórtan kell zivatarok kialakulására számítani (nagyobb számban a térség északi felében). A zivatarokhoz viharos szél (60-80 km/óra), illetve kisméretű jég társulhat. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatarok veszélye miatt Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala és Veszprém megyére a szombati napra vonatkozóan. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás csökken.