Zivatarok kialakulására figyelmeztetnek az egész országban

2020. április. 28 10:47

Kedden elszórtan, majd szerdán ismét egyre több helyen számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására az országban, helyenként akár jégeső is hullhat.

Kedden délután főként a Duna-Tisza közén és délkeleten alakulhatnak szórványosan záporok, zivatarok, de kisebb valószínűség mellett a Dunántúl északnyugati felén is előfordulhatnak helyenként zivatarok, melyek késő estig várhatóan mindenhol megszűnnek. A zivatarokat átmeneti szélerősödés, nagyobb mennyiségű (10-15 milliméter) csapadék, esetleg apró szemű jégeső kísérhetik. Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Somogy, Baranya, Tolna és Zala megye kivételével az egész országban figyelmeztetés érvényes kedden a zivatarok kialakulásának esélye miatt.

Szerdán a délelőtti óráktól kezdetben a Dunántúlon, majd délutántól már keleten is többfelé kell számítani intenzívebb záporokra és zivatarokra, melyeket viharos széllökések, lokálisan nagyobb mennyiségű (helyenként akár 25-30 milliméter is lehet) csapadék, valamint kisebb szemű jégeső is kísérhet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat a zivatarok kialakulásának veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki az egész országra, szerdára vonatkozóan. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sok lesz a felhő a Kárpát-medence felett, ezért a hőség sem lesz annyira tikkasztó és az UV sugárzást is mérsékli a borult idő. A nap második felében fülledtté válik az idő, mert nedvesebb légtömeg érkezik.

A légnyomás csökken.