Zivatarok kialakulására figyelmeztetnek az esti óráktól

2019. november. 06 12:45

Szerda estig nem lesz veszélyes időjárási jelenség hazánk területén, ezt követően viszont délnyugat felől újabb csapadékzóna érkezik, amelyben egy-egy zivatar is előfordulhat.

Éjszaka a Dunántúl nyugati és középső részein (leginkább Somogy, Zala, Veszprém megyében), csütörtök hajnalban, reggel pedig a főváros tágabb környezetében dörrenhet meg az ég. Környezetükben szélerősödés (40-50 km/óra) és nagyobb csapadék (10-20 milliméter) is lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki szerdára Vas, Zala, Veszprém és Somogy megyére a zivatarok várható kialakulása miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Csütörtökön nyolc dunántúli és Pest megyében érvényes elsőfokú figyelmeztetés a zivatarok kialakulásának esélye miatt.

Csütörtök hajnalban a Dél-Dunántúlon, főként a Dráva völgyében köd képződhet, ez azonban nem lesz tartós. Csütörtök délelőttől ismét zivatarmentes idő várható.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Kettősfronthatás

Továbbra is változékonyan alakul hazánk időjárása. Az ország keleti felében hullámzik egy frontálzóna. Figyelmetlenség, reakció idő növekedés jelentkezhet, amitől több baleset lehet az utakon. Az ízületi panaszok felerősödnek. Érdemes reggel átmozgatni a fájó végtagokat.
Migrénes fejfájás is előfordulhat. Többfelé megélénkül a szél, ami csökkenti a hőérzetet.

A légnyomás emelkedik.