Zivatarok kialakulására figyelmeztetnek az északkeleti megyékben

2019. július. 10 11:53

Szerdán és csütörtökön hazánk északkeleti megyéiben a legnagyobb az esélye zivatarok kialakulásának.

Szerdán a déli, délutáni órákban az északkeleti megyékben alakulhat ki néhol gyenge zivatar. Csütörtökön már valamivel nagyobb területen, nagyjából az ország északkeleti harmadában van esély helyenként zivatarokra a délutáni, esti időszakban. Közelükben szélerősödés, esetleg kisebb szemű jég előfordulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a zivatarok kialakulásának veszélye miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Csütörtökön továbbra is északkeleten a legnagyobb a zivatarok kialakulásának az esélye. Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén és Hajdú-Bihar megyében érvényes figyelmeztetés.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Kellemes, frontmentes, kora őszi időben van részünk. Jelentős változásra egészen hétfőig nem kell számítani. Napközben még meleg idő várható, hajnalban azonban már tapasztalhatjuk, hogy itt az ősz második fele. A hűvös hajnalok miatt öltözködjenek rétegesen. A Kisalföldön megélénkül a szél, ami ott csökkenti a hőérzetet. Az ország más tájain a sok napsütés miatt jobb lesz a komfortérzet. Aki teheti, töltsön sok időt a szabadban. Ilyenkor még feltölthetjük a télre D-vitamin készleteinket.

A légnyomás csökken.