Zivatarok kialakulására figyelmeztetnek az északkeleti megyékben

2019. július. 10 11:53

Szerdán és csütörtökön hazánk északkeleti megyéiben a legnagyobb az esélye zivatarok kialakulásának.

Szerdán a déli, délutáni órákban az északkeleti megyékben alakulhat ki néhol gyenge zivatar. Csütörtökön már valamivel nagyobb területen, nagyjából az ország északkeleti harmadában van esély helyenként zivatarokra a délutáni, esti időszakban. Közelükben szélerősödés, esetleg kisebb szemű jég előfordulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a zivatarok kialakulásának veszélye miatt. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Csütörtökön továbbra is északkeleten a legnagyobb a zivatarok kialakulásának az esélye. Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén és Hajdú-Bihar megyében érvényes figyelmeztetés.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Melegfront

Tegnap az esti órákban nyugat felől egy melegfront érte el hazánkat. A magasban beáramló meleg levegő csak a nagyon érzékenyeknél okozhat esetleg panaszokat. Zivatarok környezetében izgatottság és asztmatikus panaszok kialakulhatnak. A déli órákban erős UV sugárzásra kell számítani. A csalánfélék virágporának mennyisége közepes-magas szinten várható.
A légnyomás alig változik.