Zivatarok kialakulására figyelmeztetnek négy megyében

2019. szeptember. 22 12:19

A hétfőn érkező nedves légtömegben egyre kedvezőbbé válnak a feltételek záporok, zivatar kialakuláshoz, figyelmeztetés érvényes.

Vasárnap veszélyes időjárási jelenség még nem várható. Az éjszaka második felétől azonban délnyugat felől elered az eső, záporeső. Délnyugaton, illetve hétfőn napközben az Északi-középhegységben is néhol kialakulhat zivatar szélerősödés (40-65 km/óra) kíséretében.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki Baranya, Tolna, Somogy és Borsod-Abaúj-Zemplén megyére a zivatarok veszélye miatt a hétfői napra. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Bár egy hidegfrontnak köszönhetően picit mérséklődött a forróság, továbbra is erős az UV sugárzás és tikkasztó a meleg. Ezért tartózkodjanak a legmelegebb órákban hűvös helyen és fogyasszanak könnyű ételeket. Az elmúlt évekhez képest eddig csapadékosabb és melegebb nyár kedvezett a parlagfű növekedésének. A parlagfű pollenszemei már több helyen megjelentek a levegőben.

A légnyomás emelkedik.