Zivatarok kialakulására figyelmeztetnek szombaton

2019. szeptember. 06 11:55

Nyugat felől egy hidegfront éri el hazánkat, amelynek hatására szombaton napközben egyre nagyobb területen kedvezővé válnak a feltételek záporok, zivatarok kialakulásához.

Pénteken veszélyes időjárási jelenségek kialakulására még nem kell számítanunk hazánkban. Szombaton az eső, zápor mellett a délnyugati és a középső megyékben lehetnek kedvezőbbek a feltételek zivatarok kialakulásához – főként a délutáni, esti órákban. A zivatarokat lokálisan intenzív csapadék (akár 10-20 milliméter), esetleg szélerősödés és kisebb méretű jég kísérheti.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a szombati napra vonatkozóan Veszprém, Zala, Somogy, Fejér, Pest, Tolna, Baranya, és Bács-Kiskun megyére a villámtevékenység és az intenzív csapadékhullás veszélyei miatt.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Kellemes, frontmentes, kora őszi időben van részünk. Napközben még meleg idő várható, hajnalban azonban már tapasztalhatjuk, hogy itt az ősz második fele. A hűvös hajnalok miatt öltözködjenek rétegesen. A Kisalföldön és a nyugati határszélen tartósan megmaradhat a köd, ami nehezíti a közlekedést. Az ország más tájain a sok napsütés miatt jobb lesz a komfortérzet. Aki teheti, töltsön sok időt a szabadban. Ilyenkor még feltölthetjük a télre D-vitamin készleteinket.

A légnyomás csökken.