Zivatarok kialakulására figyelmeztetnek szombaton

2019. szeptember. 06 11:55

Nyugat felől egy hidegfront éri el hazánkat, amelynek hatására szombaton napközben egyre nagyobb területen kedvezővé válnak a feltételek záporok, zivatarok kialakulásához.

Pénteken veszélyes időjárási jelenségek kialakulására még nem kell számítanunk hazánkban. Szombaton az eső, zápor mellett a délnyugati és a középső megyékben lehetnek kedvezőbbek a feltételek zivatarok kialakulásához – főként a délutáni, esti órákban. A zivatarokat lokálisan intenzív csapadék (akár 10-20 milliméter), esetleg szélerősödés és kisebb méretű jég kísérheti.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a szombati napra vonatkozóan Veszprém, Zala, Somogy, Fejér, Pest, Tolna, Baranya, és Bács-Kiskun megyére a villámtevékenység és az intenzív csapadékhullás veszélyei miatt.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatásra nem kell számítani. Holnap érkezik a következő front. A parlagfűre érzékenyek számíthatnak az allergiás tünetek megjelenésére, tapasztalhatnak orr- és szájnyálkahártya viszketést, orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést.

A légnyomás emelkedik.