Zivatarok kialakulására figyelmeztetnek szombaton

2019. szeptember. 06 11:55

Nyugat felől egy hidegfront éri el hazánkat, amelynek hatására szombaton napközben egyre nagyobb területen kedvezővé válnak a feltételek záporok, zivatarok kialakulásához.

Pénteken veszélyes időjárási jelenségek kialakulására még nem kell számítanunk hazánkban. Szombaton az eső, zápor mellett a délnyugati és a középső megyékben lehetnek kedvezőbbek a feltételek zivatarok kialakulásához – főként a délutáni, esti órákban. A zivatarokat lokálisan intenzív csapadék (akár 10-20 milliméter), esetleg szélerősödés és kisebb méretű jég kísérheti.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a szombati napra vonatkozóan Veszprém, Zala, Somogy, Fejér, Pest, Tolna, Baranya, és Bács-Kiskun megyére a villámtevékenység és az intenzív csapadékhullás veszélyei miatt.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Egészen keddig melegszik az idő, akkor azonban egy markáns hidegfront hoz jelentős lehűlést. Ma fronthatással csak a melegre nagyon érzékenyeknek kell számolni. Töltekezzenek a gyönyörű napos időben. Töltsenek minél több időt a szabadban.
A következő napokban a parlagfű pollenkoncentrációja az ország nagy részén továbbra is jellemzően a közepes-magas tartományban marad, bár helyenként - elsősorban az Alföldön - a nagyon magas szintet is elérheti.

A légnyomás csökken.