Zivatarok veszélyére figyelmeztetnek az egész országban

2022. május. 03 10:11

Kedden és szerdán is kedvező feltételek adódnak záporok, zivatarok kialakulásához hazánk területén. A zivatarokhoz apró szemű jég és felhőszakadás társulhat.

Kedden a késő délelőtti óráktól először a Dunántúli-, és az Északi-középhegységben, majd a nap további részében egyre több helyen alakulhatnak ki zivatarok, amelyek az esti, késő esti órákra jó eséllyel mindenütt megszűnnek. Az erősebb cellákat lokálisan intenzív csapadék, illetve apró szemű (1 centiméternél kisebb) jég is kísérheti. A zivatarok környezetében átmenetileg erős, esetleg viharos közeli széllökések előfordulhatnak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt hazánk egész területére.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Szerdán a késő délelőtti óráktól kezdve a keddihez hasonlóan több helyen várhatóak zivatarok kialakulása. Az erősebb cellákat lokálisan intenzív csapadék (akár 20 milliméter), illetve apró szemű (1 centiméternél kisebb) jég is kísérheti. A zivatarok környezetében átmenetileg viharos közeli széllökések is lehetségesek. Az esti órákban várhatóan lecseng a zivatartevékenység.

Szerdán szintén az egész országban figyelmeztetés érvényes zivatarok kialakulása miatt.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Ma hidegfront okoz kellemetlen tüneteket. Fejfájás jelentkezhet a havazás előtt. A közlekedést síkos utak és ködfoltok nehezíthetik.
Északnyugaton a szelet akár viharos lökések is kísérhetik. Ezért vezessenek óvatosan.

A légnyomás emelkedni kezd.