Zivatarokat hoz a hidegfront, figyelmeztetés érvényes

2021. április. 25 12:15

Hidegfront vonul át hazánk felett, amely a vasárnap délutáni és esti órákban kedvező feltételeket biztosít záporok, zivatarok kialakulásához.

A vasárnap déli óráktól a záporok mellett zivatarok is kialakulhatnak elsősorban az ország északkeleti harmadában, kisebb eséllyel a Dunántúl délnyugati tájain is. Az erősebb gócok környezetében viharos (általában 60-80 km/óra, egy-egy helyen esetleg ezt meghaladó) széllökés és kisméretű jégeső sem kizárt. A zivatarok az esti órákra fokozatosan feloszlanak. Hétfőn veszélyes időjárási jelenség már nem valószínű. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki vasárnapra a zivatarok veszélyes kísérőjelenségei miatt Zala, Pest, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Békés és Hajdú-Bihar megyére. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Hidegfront hatására növekszik a görcshajlam és előfordulhat izomgőrcs és fejfájás. A parlagfű virágpora a legtöbb helyen már megjelent a levegőben.

A légnyomás nem változik.