Zivatarokra figyelmeztetnek a déli megyékben

2022. augusztus. 30 10:53

Az északi országrészben már stabilizálódik a légkör a keddi nap folyamán, délen viszont még helyenként kialakulthat zápor, akár egy-egy zivatar is.

Kedden napközben a Dél-Dunántúlon, illetve a Dél-Alföldön (nagyobb eséllyel a déli határhoz közel) alakulhatnak ki helyenként zivatarok, amelyekhez elsősorban intenzív csapadéktevékenység (általában 10-30 milliméter, néhol akár ennél több), átmeneti szélerősödés, esetleg aprószemű jég társulhat. Szerdán az esti, késő esti órákban a Dunántúl nyugati felét egy esős, záporos csapadékzóna éri el, intenzívebb gócokban nem kizárt egy-egy villám előfordulása. Kedden a zivatarok veszélyes kísérőjelenségei miatt elsőfokú figyelmeztetés érvényes Somogy, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés megyében. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Ma sok lesz a felhő a Kárpát-medence felett, ezért a hőség sem lesz annyira tikkasztó és az UV sugárzást is mérsékli a borult idő. A nap második felében fülledtté válik az idő, mert nedvesebb légtömeg érkezik.

A légnyomás csökken.