május 22.szerda

Inkább csak délen süthet ki hosszabb-rövidebb időszakokra a nap, északon erősen felhős lesz az ég. Az ország északkeleti, északi harmadán egyre többfelé elered az eső, záporeső, másutt elszórtan alakul ki zápor, zivatar. A délnyugati szél nagy területen megerősödik, miközben a Dunántúlon északnyugatira fordul. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 22 fok között várható, az Északi-középhegység térségében lesz a leghűvösebb. Késő estére 12 és 17 fok közé csökken a hőmérséklet.

Országos előrejelzés

18
19
20
21
21
22
20
19
17
21
19
18
14
12
16
16
16
16

02:58

18:23

7,0

várható max. uv:nagyon erős

horoszkóp

 • Kos
 • Bika
 • Ikrek
 • Rák
 • Oroszlán
 • Szűz
 • Mérleg
 • Skorpió
 • Nyilas
 • Bak
 • Vízöntő
 • Halak
Kos

Kedves Kos! Néha meg kellene fogadnod a saját tanácsaidat. Emlékszel, amit a múlt héten mondtál az egyik barátodnak? Ma neked kellene ugyanazt tenned, amit neki javasoltál. Könnyen lehet, azt a tanácsot valójában nem is neki, hanem jövőbeli önmagadnak adtad.

Még több horoszkóp
Bika

Kedves Bika! A leginkább az zavar, ha látod, hogy az észérvek helyett valaki az érzelmeire hallgat szerdán. Szeretnéd, ha ma minden nagyon logikus, levezethető és értelmezhető lenne. Ma szeretnél mindent és mindenkit az észérvek alapján megérteni. Mégis néha érdemes belegondolnod, ki mit érezhet.

Még több horoszkóp
Ikrek

Kedves Ikrek! Vigyázz a szavaidra szerdán, mert könnyű lesz félreérteni, szavaidat ugyanis sokan sokféleképpen fogják magyarázni. Lesznek olyan magyarázatok, amelyek távol állnak a gondolataidtól, de persze lesznek olyanok is, amelyek pontosan fedik azokat.

Még több horoszkóp
Rák

Kedves Rák! Sokkal több vizet kellene innod! A bőröd, az egész szervezeted áhítozik a vízre. Ha pedig úgy érzed, ezen az esős májusi napon nincs kedved vizet inni, fogyaszthatsz teát is, vagy nagy tányér forró levest. A lényeg, hogy legalább két liternyi folyadékot fogyassz el ma.

Még több horoszkóp
Oroszlán

Kedves Oroszlán! Meg kellene hallgatnod valakit, aki arról beszél, hogyan változott az élete. Önmagában, hogy meghallgatod őt, segít a te életed változtatásában is. Sőt! Lehet, neked is azt kellene tenned, amit ő tett, amikor hasonló helyzetben volt, mint most te.

Még több horoszkóp
Szűz

Kedves Szűz! A düh nem segít szerdán. Sőt! A düh az az érzelem, amelynek csak annyi haszna van, hogy lerombol mindent körülötted - pedig valójában építkezésre lenne szükséged. Szerdán mérgelődés helyett a nyugalmat keresned. Ezt pedig csak a megbocsátáson keresztül érheted el.

Még több horoszkóp
Mérleg

Kedves Mérleg! Nem vagy benne biztos, mi igaz és mi hamis szerdán. Ma olyan valódinak tűnnek a hazugságok, hogy sokkal könnyebb elhinned azokat. Talán fel sem merül benned, hogy mások nem mondanak igazat. Ma nem minden igaz, ami valódinak tűnik.

Még több horoszkóp
Skorpió

Kedves Skorpió! Olyan könnyen változtatod a véleményedet, és rugalmasan kezeled a tényeket, hogy sokan nem is tudják követni, mikor mit gondolsz a világról. Ma érdemes lenne nyíltabban kommunikálnod, és a többieket is beavatnod a benned zajló változásokba.

Még több horoszkóp
Nyilas

Kedves Nyilas! Mindig lehet továbblépni. Mindig lehet előre lépni, és mindig lehet döntést hozni. Szerdán azt kell észben tartanod, hogy minden helyzetben lehet mást tenni, hogy a helyzet megváltozzon. Ma mi az, amin változtatnál? És hogyan szeretnél változtatni?

Még több horoszkóp
Bak

Kedves Bak! Nem kell megértened, mi zajlik körülötted. Elég, ha érted, hogy mindez hogyan hat rád, és hogyan változtathatsz a hatásán. Elég, ha tudod, hogyan határolhatod el magad ezektől az eseményektől, hogyan maradhatsz ki a hatásaik alól. Ma nyugodtan maradj ki abból, ami körülötted zajlik.

Még több horoszkóp
Vízöntő

Kedves Vízöntő! A legszívesebben füllentenél szerdán, de legalábbis elmosnád a tényeket, hogy a valóságot számodra jobb színben tüntethesd fel. De azok a füllentések, amelyeket most mondasz, messzire gyűrűznek, és végül hatalmas hullámokat vetnek, ezért érdemes az igazságot választanod.

Még több horoszkóp
Halak

Kedves Halak! Az akadályok gyakran azzal szüntethetőek meg, ha kitartóan, folyamatosan, lágyan újra és újra lesimítasz róluk egy réteget. Az akadályaidat szerdán szó szerint lesimogathatod, feloldhatod ugyanúgy, ahogy a folyók is simára dörzsölik a medrükben a kavicsokat. Szelíd kitartással bármit elérhetsz szerdán.

Még több horoszkóp

Webkamera

orvosmeteo

Kettősfronthatás

Nincs nyugalma a frontérzékenyeknek. Egy újabb ciklon érkezik és frontjai hatással lesznek szervezetünkre. A gyakran megnövekvő felhőzet és a többfelé kialakuló záporok, zivatarok a hangulatunkra is hatással vannak, feszültnek érezhetjük magunkat. A zivatarok környezetében megerősödő szél átmenetileg megnövelheti a pollenek számát a levegőben. A magas nedvességtartalom miatt fülledtnek érezhetjük az időt. A megerősödő szél migrénes fejfájást okozhat.
A légnyomás emelkedik.

rekordok anno

Május 22.

-1,2

Nagykanizsa

1952

34,7

Poroszló

2007