Zivatarokra figyelmeztetnek tíz megyében

2020. február. 25 10:51

Szerdára virradó éjszaka északnyugat felől egy hidegfront érkezik és vonul át az országon intenzív csapadékzónájával.

A front mentén a szerda hajnali óráktól kezdve előfordulhatnak zivatarok, nagyobb eséllyel az ország délnyugati felén. Az északnyugati irányba forduló szelet többnyire erős (50-60 km/óra), zivatarok környezetében akár viharos széllökések (60-70 km/óra) is kísérhetik. A csapadék jellemzően eső formájában várható, de az intenzívebb gócokban az eső mellett (apró szemű jég) jégdara is hullhat. Intenzív csapadék idején a magasabban fekvő területeken (elsősorban Mecsek, Bakony) esetleg havas eső, tapadó hó sem kizárt, megmaradó hóra azonban nem kell számítani.

Jelentős mennyiségű esőre van kilátás, az ország nagy részén 10-20 milliméternyi csapadékkal, de lokálisan akár 20 milliméternél is több eshet. A csapadék súlypontja a délutáni órákra az ország délkeleti felére tevődik át, az esti órákra pedig elhagyja az országot.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki a zivatarok veszélye miatt Vas, Zala, Somogy, Veszprém, Fejér, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megyére.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

 

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Nem terheli fronthatás a szervezetet.
Emelkedik a légnyomás.