Zivatarokra figyelmeztetnek északkeleten

2020. május. 05 11:23

A kedden átvonuló hidegfront nyomán leginkább északkeleten pattanhat ki egy-egy zivatar. Öt megyében elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Kedden napközben az ország északkeleti harmadában a délutáni, kora esti órákban egy-egy zivatart kitermelhet a légkör. Az éjszaka második felében, kora hajnalban szintén keleten helyenként zivatar nem zárható ki.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar kialakulásának veszélye miatt északkeletre: Nógrád, Heves, Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre, a keddi napra vonatkozóan.

Szerdán napközben az erős északnyugati szelet az ország középső / északi tájain akár 70 km/órát elérő viharos lökések kísérhetik. Viharos széllökések miatt elsőfokú figyelmeztetés érvényes szerdán a fővárosban, valamint Pest, Komárom-Esztergom és Nógrád megyékben. Zivatar elsősorban Hajdú-Bihar megyében alakulhat ki, elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Kettősfronthatás

Mediterrán ciklon érkezik. Változékonyabbra fordul az időjárás.
Az átmeneti időszak kora nyári allergénjei közül a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat.
A légnyomás nem változik.