Már reggeltől zivatarokra készülhetünk, figyelmeztetés érvényes

2020. június. 17 6:22

A teljes országban alkalmasak a feltételek zivatarok kialakulására. Akár 50 millimétert meghaladó felhőszakadás is kialakulhat keleten, délkeleten.

Ma a reggeli, délelőtti óráktól kezdve az ország nagy részén zivatarok kialakulására készülhetünk (kisebb számban és eséllyel a Dunántúl nyugati felén). A zivatarokat elsősorban felhőszakadás kíséri (rövid idő alatt lehulló jellemzően 30-50 milliméter csapadék, de elsősorban a délkeleti országrészben helyenként ennél több, 50 millimétert meghaladó mennyiség is hullhat), de emellett kisebb eséllyel 60-70 km/óra feletti szél, illetve jégeső is társulhat hozzájuk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a teljes országban zivatarokra és felhőszakadásra figyelmeztet. Felhőszakadás miatt másodfokú figyelmeztetés érvényes Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Békés megyékben.

Csütörtökön két megye kivételével ismét a teljes országban zivatarra figyelmeztetnek, felhőszakadás pedig a Duna vonalától keletre, illetve a Dunántúl északkeleti részén fordulhat elő. Elsőfokú figyelmeztetés érvényes.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Pénteken érkezik egy kiterjedtebb csapadék rendszer. Addig nem kell fronthatástól tartani. Fokozatosan növekszik a pollenterhelés.
A légnyomás csökken.