Zivatarok kialakulására figyelmeztetnek az ország nagy részén

2020. szeptember. 16 10:22

A csütörtökön érkező hidegfront hatására a Tiszántúl kivételével kedvezővé válnak a feltételek záporok, zivatarok kialakulásához. Tizenöt megyében figyelmeztetés érvényes.

Szerdán veszélyes időjárási jelenség még nem valószínű. Csütörtökön egy hidegfront éri el a térséget, melynek hatására kora délutánig a nyugati határ közelében, illetve északkeleten helyenként (nem heves) zivatarok is kialakulhatnak. A délutáni, esti órákban a középső országrészben képződhetnek helyenként újabb zivatarok, majd éjjelre megszűnik a csapadéktevékenység az országban. A zivatarokat szélerősödés, intenzív csapadék (10-30 milliméter), esetleg egy-egy helyen apró szemű jég kísérheti. Szerdán a napi középhőmérséklet a fővárosban és az Alföld déli részén megközelítheti a 25 fokot. Csütörtökön az érkező hidegfront hatására az északi, északkeleti irányba forduló szél egyre nagyobb területen megerősödik, kiemelten északkeleten, a Bodrogköz térségében viharos (60-70 km/óra) széllökések is előfordulhatnak. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott csütörtökre a zivatarok veszélyes kísérőjelenségei miatt a Tiszántúl kivételével az egész országra. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Melegfront

Estétől melegfronti hatás várható. Emiatt jelentkezhet szédülés, fejfájás, ízületi panasz. Álmatlanul forgolódhatunk éjszaka.

A légnyomás csökken.