Mutatjuk, mikor érkezik a szélvihar

2021. október. 20 11:53

Szerdán élénk, néhol erős lesz a szél, a java azonban az éjszakai órákban veszi kezdetét: csütörtökön már gyakorlatilag országszerte erős, több helyen viharos szélre számíthatunk.

Anticiklon peremén enyhébb levegő áramlik hazánkba, sokfelé élénk, néhol erős a szél szerdán. Csütörtökön még 20 fok körüli, több helyen afeletti maximumhőmérsékletet mérünk majd, azonban hidegfront érkezik, melynek hatására már éjszaka megerősödik, reggelre több helyen viharossá fokozódik a délnyugati szél. A nap folyamán erős szélre (50-60 km/óra) az országban mindenütt számítani lehet, viharos (70-80 km/óra) szél pedig elsősorban a Dunántúlon, a középső országrészben, az északi megyékben és az Alföld északi felében várható. Hegységekben előfordulhat 80-90 km/óra feletti széllökés is.

Csütörtökön, a délutáni óráktól először nyugaton enyhül a szél, majd estére mindenütt mérséklődik a légmozgás.

Az alábbi térképes összeállításban a legfrissebb modelleredmények alapján szemléltetjük, mikor érkezik a szélvihar. Elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a viharos széllökések miatt, az aktuális, legfrissebb információkért érdemes figyelemmel kísérni veszélyjelzés oldalunkat.

Szerda, 14 óra

Szerda, 17 óra

Szerda, 20 óra

Szerda, 23 óra

Csütörtök, éjjel 2 óra

Csütörtök, reggel 5 óra

Csütörtök, 8 óra

Csütörtök, 11 óra

Csütörtök, 14 óra

Csütörtök, 17 óra

Csütörtök, 20 óra

Csütörtök, 23 óra

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Nem terheli fronthatás a szervezetet.
Emelkedik a légnyomás.