Zivatarokat és viharos szelet hoz a hidegfront, figyelmeztetés érvényes

2022. április. 08 10:31

Markáns hidegfront éri el hazánkat az éjszakai órákban. Viharossá fokozódó szél és intenzív záporok, zivatarok jelzik átvonulását.

Pénteken a kora délutáni órákig főként a magasabban fekvő területeken az északnyugati szelet 70 km/óra feletti lökések kísérhetik. Szombaton délelőtt markáns hidegfront érkezik. Az északnyugati szelet nagy területen – leginkább a Dunántúlon, a Duna-Tisza közén, a Zempléni-hegység és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye térségében – 70-80 km/óra körüli legerősebb lökések kísérhetik. A magasabban fekvő területeken, illetve a front mentén kialakuló intenzívebb záporok, esetleg zivatarok környezetében 85-90 km/óra feletti lökések is előfordulhatnak. Zivatarra jobb esély a délelőtti órákban a dél-dunántúli, déli tájakon, majd délután északkeleten mutatkozik. Estére a legtöbb helyen veszít erejéből a szél.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki viharos erősségű széllökések miatt a Dunántúlra és Pest megyére a szombati napra vonatkozóan. Zivatar kialakulásának veszélye miatt Zala, Somogy, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés megyében érvényes figyelmeztetés.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Fronthatással nem kell számolni. Kedden érkezik a következő front. Addig kellemes, nyugodt időre van kilátás.

A légnyomás nem változik.