Zivatar veszélyére figyelmeztetnek csaknem az egész országban

2023. május. 21 10:50

Vasárnap és hétfőn helyenként kialakulhatnak zivatarok az országban, amelyeket a déli megyékben kisebb körzetekben felhőszakadás kísérhet.

Vasárnap és hétfőn a délutáni órákban várható zivatarok kialakulása, majd estére lecsengenek mindkét nap. Vasárnap legkisebb eséllyel Borsod, Szabolcs térségében alakulhatnak ki zivatarok, másutt a déli óráktól várható képződésük. A zivatarokat lokálisan nagyobb mennyiségű csapadék, apró szemű jég és átmeneti szélerősödés kísérheti. Éjszakára lecseng a zivatartevékenység. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetés adott ki vasárnapra zivatarok veszélye miatt Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Somogy, Komárom-Esztergom, Veszprém, Fejér, Tolna, Baranya, Pest, Bács-Kiskun, Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar és Békés megyére vonatkozóan.

Hétfőn napközben legnagyobb eséllyel a déli országrészben és a Nyugat-Dunántúlon várható zivatarok kialakulása. A zivatarokat a déli területeken felhőszakadás kísérheti, emellett apró szemű jég és átmeneti szélerősödés is lehet. Éjszakára gyengülnek, majd megszűnnek a zivatarok. Hétfőn Vas, Zala, Somogy, Veszprém, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés megyében érvényes elsőfokú figyelmeztetés a zivatarok veszélyes kísérőjelenségei miatt.

Felhőszakadás kialakulása miatt Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés megyében érvényes elsőfokú figyelmeztetés hétfőn.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Melegfront

Estétől melegfronti hatás várható. Emiatt jelentkezhet szédülés, fejfájás, ízületi panasz. Álmatlanul forgolódhatunk éjszaka.

A légnyomás csökken.