A viharok sem törik meg a május nyárias lendületét

2024. május. 03 5:21

Pénteken a nyugati és középső területeken még sok lesz a felhő és többfelé kell esőre számítani. Majd szombattól már ismét naposabb és országszerte nyáriasan meleg időre lehet számítani.

Pénteken nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, viszont az északkeleti területeken többórás napsütés várható. Továbbra is főként hazánk délnyugati felében számíthatunk ismétlődő jellegű esőre, záporesőre, zivatarra. Északkeleten, keleten a legkisebb a csapadék esélye, máshol lokálisan, illetve a tartósabban csapadékos délnyugati részeken akár nagyobb területen hullhat kiadós mennyiség. A csapadékhajlam a nap második felében fokozatosan csökken. Általában a keleties, a Nyugat-Dunántúlon az északi szelet kísérhetik élénk, néhol erős lökések, de zivatarok környezetében is lehet szélerősödés. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 27 fok között alakul, a csapadékosabb délnyugaton mérhetjük az alacsonyabb, északkeleten a magasabb értékeket. Késő este 10, 16 fok valószínű.

Az alábbi galériát megnyitva olvasható a következő napokhoz tartozó előrejelzés.

5 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Napról napra fokról fokra mérséklődik a hőség. Ezekben a napokban tetőzik az idei parlagfűszezon. A parlagfű pollenterhelés továbbra is országszerte nagyon magas, az Alföldön sokfelé extrém magas szintet is elérhet. A megélénkülő keleti szél a Dunántúlra és a főváros környékére további nagy mennyiségű pollent szállít, szintén extrém magas terhelést okozva.

A légnyomás nem változik.