Az egész országban hőség lesz, figyelmeztetnek

2024. június. 19 10:32

Szerdán az egész országban 25 fok felett várható a napi középhőmérséklet, de a déli tájakon ennél melegebb lehet, ott a narancs figyelmeztetés érvényes.

Szerdán az ország legnagyobb részén 25 fok felett, az Alföld déli felén és a Dunántúl délkeleti részein 27 fok körül, vagy afelett alakul a napi középhőmérséklet. Holnap egy gyenge hidegfront hatására minimálisan mérséklődik a meleg, az északnyugati, nyugati és északkeleti megyékben 25 fok alatt marad a napi középhőmérséklet, másutt jellemzően 25 fok körül, a déli tájakon helyenként 27 fok környékén alakul.

Baranya, Tolna, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar és Békés vármegyében másodfokú, míg az ország többi részén elsőfokú figyelmeztetés érvényes a magas napi középhőmérséklet miatt szerdán.

Csütörtökön már kisebb területre korlátozódik a rendkívüli hőség, Somogy, Veszprém, Baranya, Tolna, Fejér, Pest (és Budapest), Jász-Nagykun-Szolnok és Békés vármegyében elsőfokú, míg Csongrád-Csanád és Bács-Kiskun vármegyében még mindig másodfokú figyelmeztetés érvényes magas középhőmérséklet miatt.

Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Nincsfronthatás

Este egy hidegfront éri el hazánkat, majd benyúlik a Dunántúl fölé. Ez a front azonban a jelentősebb lehűlést nem hoz. A frontérzékenyek tapasztalhatnak kellemtlen tüneteket. Ilyenkor növekszik a a reakcióidő és fáradékonyság is tapasztalható.

A légnyomás csökken.