Az Isaac hurrikán esőcseppjeit is hordozza a mai hidegfront

2024. október. 09 5:09

A múlt héten az Atlanti-óceán felett örvénylő Isaac hurrikán nedvessége elérte kontinensünket, amely az épp hazánk felett átvonuló hidegfrontba olvadt bele. Szerdán már nálunk is intenzív záporok, zivatarok kialakulására számíthatunk a frontból.

Szerdán nyugatról kelet felé frontális felhőzet és gyengülő csapadékzóna vonul át, reggel, délelőtt is jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, és összességében sok helyen valószínű eső, zápor. Délelőttől délnyugat felől csökken a felhőzet, kisüt a nap, de gomolyfelhők képződnek, amelyekből hátoldali záporok fordulhatnak elő, kis eséllyel az ég is megdörrenhet. A déli, délnyugati szél élénk, helyenként erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 19 és 25 fok között valószínű, keleten a front érkezése előtt állhat be a maximum, de a tartósabban felhős, csapadékos tájakon néhány fokkal hűvösebb lesz. Késő este  

Az alábbi galériát megnyitva olvasható a következő napokhoz tartozó előrejelzés:

5 fotó megtekintése
Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Hidegfront

Egy mediterrán ciklon hidegfrontja vonul át felettünk. Jelentős változást az időjárásban nem okoz, de nedvesebbé válik a levegő. Az időjárás érzékenyek azonban kellemetlen tüneteket tapasztalhatnak.

A légnyomás csökken.