Helyenként egy havi eső hullhat, figyelmeztetést adtak ki

2017. december. 15 9:56

Még el sem hagyta az országot keleten az előző esőzést okozó front, északnyugat felől újabb érkezik, amely még a korábbinál is több csapadékot hoz.

A délnyugati szelet sokfelé erős, időnként viharos (60-70 km/óra) lökések kísérhetik; előbb a Dunántúlon, majd az Alföldön is. A szél mérséklődésére a délutáni hidegfront átvonulásának köszönhetően számíthatunk.

Pénteken az ország déli és keleti tájain 20 millimétert meghaladó mennyiségű eső eshet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat hét megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a várható nagy mennyiségű csapadék miatt.

Az esőzés még szombaton is folytatódik, bár a délutáni órákban egyre kisebb területre korlátozódik.

Szombat estig az északkeleti megyékben (Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg) további, 20 millimétert meghaladó csapadék hullhat, így arrafelé összességében 40-50 milliméter is összejöhet, amely az egész decemberben szokásos mennyiségnek felel meg.  Az időjárási helyzet változásával a figyelmeztetéssel érintett terület is változhat. Az aktuális, legfrissebb információkat megtalálhatják veszélyjelzés oldalunkon.

Részletes előrejelzés, aktuális időjárás

Fronthatás

Melegfront

Estétől melegfronti hatás várható. Emiatt jelentkezhet szédülés, fejfájás, ízületi panasz. Álmatlanul forgolódhatunk éjszaka.

A légnyomás csökken.